Fırında Shiitake Mantarı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1.Mantarları yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra tuz ve karabiberle harmanlayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını fırın torbasının içine koyun. Mantarların düz kısımları aşağıda kalacak şekilde torbaya yerleştirin. Torbanın üzerine çatalla birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
2.Patatesleri yıkayıp kabukları ile birlikte dilimleyin. Bir kaba alıp üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip harmanlayın. Daha sonra sosuyla birlikte yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve kızartın. Mantar ve patatesi birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL