Fava
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Baklaları suya koyup 6-7 saat bekletin. Süzüp bir kaba alın. Üzerine ince doğradığınız soğanları, zeytinyağı, şeker, limon suyu, tuz ve suyu ilave edin. Ocağa oturtup 35-40 dakika pişirin. Ocaktan alıp blenderden geçirin ve istediğiniz bir kalıba dökün. Dolapta 2-3 saat bekletip servis tabağına ters olarak çevirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp çiçek şeklinde favanın üstüne yerleştirin. Taze soğanlardan çiçek saplarını, nane ile de yapraklarını oluşturun. Etrafını dereotu, nane ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL