Etli Yaprak Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1.Asma yapraklarını tencereye aktaralım. Üzerini aşacak kadar su ekleyerek, yumuşayana dek haşlayalım. Daha sonra yaprakları birkaç su yıkayıp, suyunu süzdürelim, bekletelim. Bir kaba kıymayı, salçayı, pirinci, küp doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tereyağını, tuzu, baharatları ve 1 çay bardağı suyu ekleyip, yoğurarak karıştıralım.
    2.Yaprakların damarlı kısımları içe gelecek şekilde, dolma içinden bir miktar koyalım.
    3.Sonrasında düzgünce saralım. Tencereye sarmaları yan yana ve aralıksız dizelim. Bir tavaya sıvı yağı aktarıp salçayı, limon suyunu, dövülmüş sarımsakları, ve tuzu ekleyip yarım dakika kavuralım. Sonrasında sıcak suyu ilave edip, sosu bir taşım kaynatalım.
    4.Hazırladığımız sosu sarmaların üzerine gezdirelim. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyerek porselen bir tabağı ters çevirip üzerine kapatalım. Tencerenin kapağını da örtüp, ağır ateşte pişirelim. Sarmaları ateşten alıp ılıtarak servis yapalım.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.