Bulgurlu Zeytinli Pazı Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanı küp doğrayıp, zeytinyağında kavurun. Dolmalık fıstık ekleyip kavurmaya devam edin. Bulgur ekleyip 1-2 dakika karıştırın. Su ilave edip, önce harlı, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, üzeri göz göz olana dek pişirin. Nane, karabiber, tarçın, toz şeker, kuş üzümü, kıyılmış maydanoz, tuz, limon suyu ve siyah zeytin ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Pazıların saplarını temizleyip, tencerenin tabanına yerleştirin. Pazıları 10 dakika sıcak suda dinlendirin. Suyunu iyice süzdürüp, bir adet pazıyı düz bir zemine yayın. Kenarına harçtan bir parça koyup, sarın. Pazı ve harç bitene dek işlemi tekrarlayın. Tencereye dizip, üzerine limon dilimleri yerleştirin. 2 çay bardağı su ilave edip, yapraklar yumuşayana dek pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...