Baharatlı Zeytinyağlı Semizotu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Semizotunu ayıklayıp, iri doğrayın. Taze soğanı, sarımsağı ve domatesi küçük küçük doğrayın. Yağı tencereye alın, içine taze soğanları ve sarımsağı ekleyip, tuzla birlikte bir miktar soteleyin. İçine domatesi ilave edin ve sotelemeye devam edin. Semizotunu tencereye alın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Son olarak üzerine dolmalık çam fıstığı, kırmızı pul biber ve karabiberi ekleyip, ılık ya da soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...