Ayvalı ve Portakal Sulu Kereviz

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayvayı iyice yıkadıktan sonra baş ve uç kısımlarını alıp, dilimleyin. Kararmaması için yarım limon suyu eklediğiniz suda bekletin. Kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile birlikte tencereye alıp, hafif kavurun. Kesme şeker ve tuz ekleyin. Kabukları soyulmuş ve halka kesilmiş kerevizi yerleştirin ve üzerine ayva dilimleri koyun. Sıkılmış portakal suyu ve kalan limon suyunu ekledikten sonra pişmeye bırakın. Kereviz ve ayva piştikten sonra servis tabağına alıp, soğumaya bırakın. Dereotu ile süsleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...