Pirinçli Kıymalı Börek

Pirinçli Kıymalı Börek

Sofralarda en az bir kez yer edinmiş Kıymalı Börek tarifine bir de pirinç katmaya ne dersiniz? İşte Pirinçli Kıymalı Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pirinci bir tencereye alıp üzerine su ve ayçiçek yağı ilave edip haşlayın. Süzüp kenara alın. Tereyağı bir tavaya koyup, eritin ve kıymayı kavurun. Ocaktan alıp üzerine haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ilave edin.

  • 2

    Yufkaları 8'er adet üçgen parça halinde kesin. Geniş taraflarına pirinçli harçtan koyun. Yan kısımlarını harcın üstüne doğru kapatıp sarın. Uç kısımlarının açılmasını önlemek için suya batırıp yapıştırın. Yufkalar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin.

  • 3

    Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...