Pırasalı Börek

Pırasa sevenleri de sevmeyenleri de kendine hayran bırakan Pırasalı Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İç harcı için tereyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğan ve ince halka şeklinde kıyılmış pırasayı kavurun. Üzerine salçayı ekleyin. Birkaç dakika pişirip ezilmiş peynir, tuz ve karabiber ilave edin. Şöyle bir çevirip ocaktan alın. Zeytinyağı ve suyu karıştırın.

  • 2

    Yufkalardan birini düz bir zemine yayın. Üzerine zeytinyağlı karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine koyun. Yeniden zeytinyağlı karışımdan sürün. Yufkayı 8'e bölüp, yuvarlak kısımlarına pırasalı harçtan koyun. Uçlarını içe kıvırmadan çok sıkı olmayacak şeklide sigara böreği sarar gibi sarın. Daha sonra kendi etrafına dolayarak gül şekli verin.

  • 3

    Tüm yufka parçalarını aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yoğurt, yumurta ve ayçiçek yağı karıştırıp böreklerin üzerine bolca sürün. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.