Peynirli Hafif Börek

Peynirli Hafif Börek

Yaz aylarında rahatça tüketebileceğiniz peynirli hafif börek nasıl yapılır? Doyurucu Peynirli Hafif Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ön hazırlık olarak patatesi soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Yumurta ve yoğurdu iyice çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip, çırpmaya devam edin. Karabiber, tuz, ve ayçiçek yağı ekleyin. Patatesleri ilave edip, iyice karıştırın. Harcı margarinle yağlanmış fırın tepsisine döküp, yayın.

  • 2

    Önceden ısıtılmış 240 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Ilınınca börekleri dilimleyip, servis tabağına alın. Diğer tarafta sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Bunun için tereyağında pul biberi yakın. Servis yaparken böreğin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu daha sonra pul biberli yağı gezdirip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...