Sofra
Yumuşacık yufkasıyla lezzetli ve pratik tarifiyle Patlıcanlı Börek.

8 Porsiyon
30 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet yufka

    1 kg közlenmiş patlıcan

    3-4 adet közlenmiş kırmızı biber

    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

    2 yemek kaşığı irmik

    1 tatlı kaşığı tuz

    1 su bardağı ayçiçek yağı

    1 su bardağı su

Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyun ve çatalla ezin. Kırmızı biberlerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayıp, patlıcan ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alın. 2-3 dakika çevirdikten sonra içine irmik ve tuzu ilave edip, karıştırın. Tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Ayçiçek yağı ve suyu derin bir kapta karıştırın. 1 adet yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine ayçiçek yağlı karışımdan sürün ve bir kenarını diğer kenarın üzerine katlayıp, yarım ay şekli verin. Yufkanın düz kısmına patlıcanlı karışımdan 3-4 yemek kaşığı koyup, rulo şeklinde sarın ve hafif büzdükten sonra tepsiye yerleştirin.

Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsideki yufkanın etrafına sarın. Üzerine kalan ayçiçek yağlı karışımdan sürün. 4 parmak aralıklarla böreğin üzerine bıçakla hafif çizikler atın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.