4 adet yufka
1 kg közlenmiş patlıcan
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı su
Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyun ve çatalla ezin. Kırmızı biberlerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayıp, patlıcan ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alın. 2-3 dakika çevirdikten sonra içine irmik ve tuzu ilave edip, karıştırın. Tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Ayçiçek yağı ve suyu derin bir kapta karıştırın. 1 adet yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine ayçiçek yağlı karışımdan sürün ve bir kenarını diğer kenarın üzerine katlayıp, yarım ay şekli verin. Yufkanın düz kısmına patlıcanlı karışımdan 3-4 yemek kaşığı koyup, rulo şeklinde sarın ve hafif büzdükten sonra tepsiye yerleştirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsideki yufkanın etrafına sarın. Üzerine kalan ayçiçek yağlı karışımdan sürün. 4 parmak aralıklarla böreğin üzerine bıçakla hafif çizikler atın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.