Kabaklı Gül Böreği

Çay saatlerinin ve özel davetlerin vazgeçilmezi! Kabaklı gül böreği, fırından yükselen mis kokusuyla iç ısıtan, sıcak ve doyurucu bir lezzet sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Soğanın ve kabakların kabaklarını soyup küp doğrayın. Tavaya zeytinyağını alın, önce soğanı, ardından kabakları ekleyerek soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp ezilmiş patates, dereotu ve maydanoz ile karıştırın.

  • 2

    Yufkayı üç eşit parçaya kesin.

  • 3

    Sos harcı için yoğurt ve zeytinyağını karıştırıp yufkaların her yerine fırçayla sürün. Geniş kenarlarına kabaklı iç harçtan koyun. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve ardından kendi etrafında döndürerek gül şekli verin.

  • 4

    Gül böreklerini pişirme kâğıdı serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp mavi haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.

  • 5

    Servis sırasında

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.