Baklava Börek

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayçiçek yağı, yoğurt, toz şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Unu ilave edip, karıştırın. Hazırladığınız hamuru yarım saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde 30 adet beze koparın. Bezeleri iki ayrı gruba ayırıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. Tereyağını eritip yufkaların arasına sürün.
-
2
15 adet yufkayı üst üste koyun. Nişasta ile tepsi büyüklüğünde açıp, tepsiye yerleştirin. Üzerine rendelenmiş beyaz peyniri yayın. Kalan 15 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayıp, diğer grubun üzerine yayın. Dilim dilim kesin. Üzerine artan tereyağını kızdırıp, gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL