Yoğurt Soslu Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAVUK etini arzuya göre ince şeritler halinde veya kuşbaşı olarak doğrayın. Sıvıyağı bir kaba alıp sarmısak, kimyon, kişniş ve pulbiber ekleyip karıştırın. Etleri çöp şişlere dizip, üzerine hazırladığınız sarmısaklı karışımı gezdirin. Buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın. Sosu hazırlamak için, yoğurt ve limon suyunu karıştırın. Salatalığı rendeleyip, suyunu sıktıktan sonra yoğurda ekleyin. Dereotu, hardal, bal, karabiber ve tuzu ilave edip, iyice karıştırın. Eti buzdolabından alıp, sostan çıkarın. Izgarada önlü arkalı kızartıp, yoğurt sosla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL