Taze Enginarlı Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İlk olarak enginarları temizleyin. İç kısmındaki tüylü bölümü kaşıkla çıkartın. Tencerenin içine önce
    ayıklanmış arpacık soğanları, üzerine de enginarları dizin. Bir kabın içinde un, limon suyu, zeytinyağı, sıvıyağ, tuz, şeker ve suyu karıştırın. Bu karışımı tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 1 saat pişirin. Bu arada etleri uzunlamasına çok ince dilimleyin. Et döveceği ile, incecik olacak şekilde dövün. Tuz, karabiber ve kekik ile lezzetlendirin. Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Soğuyan enginarları ortadan ikiye kesin. Enginarları kızarmış tavuklara sarın. Küp doğranmış domates ve biber parçalarını kürdanla tavuklara tutturup bir tencereye dizin. Sos için enginar suyu ve tavuk suyunu karıştırıp kaynatın. Bir tavada şarabı kaynatıp çektirin. Tavuk ve enginar suyuna ekleyin. Başka bir tavada tereyağını eritin. Zeytinyağını ekleyip kızdırın. Unu ekleyin. Birkaç dakika kavurup tavuk suyuna ekleyin. Çırpma teliyle karıştırın. Ağır ateşte 15-20 dakika kaynatıp süzün. Son olarak domates ve kremayı ekleyip karıştırın. Sosu, tenceredeki enginarlı tavukların üzerine gezdirin. Bir-iki taşım kaynatıp sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...