Tavuklu Ve Sebzeli Karnabahar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 KARNABAHARI çiçeklerine ayırıp, tuz ve limon suyu eklenmiş suda 6-7 dakika haşladıktan sonra süzün. Bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı alıp kızdırın. Tavaya sırasıyla baharatları, karnabaharı, şekeri ve acı biber sosunu katın. Tuzunu ayarlayın. Karıştırarak rengi pembeleşene dek soteleyin ve kenara alın.
    2 Tavuklu sebze için, biberleri irice, havucu verev doğrayın. Soğanı 8'e bölün. Kereviz saplarını küp doğrayın. Sarmısakları temizleyin ve üzerine bastırıp hafifçe ezin. Tereyağını bir tencereye alın. Üzerine tavuk ve soğanı ekleyin. Tavuk suyunu salıp çekene dek soteleyin. Tencereye verev doğranmış havucu ekleyip,
    5 dakika kavurun. Sivri biber, kereviz sapı ve sarmısakları katıp, 10 dakika soteleyin. Tuz, karabiber,
    pulbiber, kekik, kimyon ve defne yaprağını ilave edin. Sebzelerin üzerine sıcak su katın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Karnabaharlı karışımı üzerine ekleyin. Birlikte 5 dakika pişirip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.