Tavuklu Ve Sebzeli Karnabahar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 KARNABAHARI çiçeklerine ayırıp, tuz ve limon suyu eklenmiş suda 6-7 dakika haşladıktan sonra süzün. Bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı alıp kızdırın. Tavaya sırasıyla baharatları, karnabaharı, şekeri ve acı biber sosunu katın. Tuzunu ayarlayın. Karıştırarak rengi pembeleşene dek soteleyin ve kenara alın.2 Tavuklu sebze için, biberleri irice, havucu verev doğrayın. Soğanı 8'e bölün. Kereviz saplarını küp doğrayın. Sarmısakları temizleyin ve üzerine bastırıp hafifçe ezin. Tereyağını bir tencereye alın. Üzerine tavuk ve soğanı ekleyin. Tavuk suyunu salıp çekene dek soteleyin. Tencereye verev doğranmış havucu ekleyip,5 dakika kavurun. Sivri biber, kereviz sapı ve sarmısakları katıp, 10 dakika soteleyin. Tuz, karabiber,pulbiber, kekik, kimyon ve defne yaprağını ilave edin. Sebzelerin üzerine sıcak su katın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Karnabaharlı karışımı üzerine ekleyin. Birlikte 5 dakika pişirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL