Tavuklu Püreli Kebap
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAVUK bonfileleri kuşbaşı doğrayıp, sıvıyağda kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Minik doğranmış havuç, domates ve biberleri salça ile birlikte tavuk etlerine ekleyin ve karıştırın. Ardından bezelyeleri ekleyip, tuz ve karabiber serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika pişirin. Diğer tarafta patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Hafif ateşte, süt ve tereyağı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ilave ettiğiniz püreyi servis tabağına alın. Üzerine tavuk etlerini koyarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL