Tavuklu Pırasa

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TAVUK etini bir tencereye alın. Üzerine dört su bardağı su, yemeklik doğranmış soğan, 3 çorba kaşığı soya sosu, Arnavutbiberi ve karabiber ekleyip, kapağı kapalı olarak haşlayın. Mantarları ikiye bölüp, sıvıyağda kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı soya sosu ilave edip ocaktan alın. Pişen tavuğu sudan alıp derisini ve kemiklerini ayırdıktan sonra, irice didikleyin. Tavuğu haşladığınız suyu süzüp yeniden tencereye alın. Kaynamaya başlayınca verev doğradığınız pırasayı ve jülyen doğranmış kırmızı biberi katın. Ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Tavuk eti ve mantarı tencereye ekleyin. Bir-iki taşım kaynatın. Kalan soya sosu ve karabiberi katın. Tuzunu ayarlayın. 10 dakika daha pişirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.