Tavuklu Ekmek Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ekmekler için toz mayayı ılık su, tuz ve şeker ile karıştırın. Unu ilave edip hamuru yoğurun ve mayalanmaya
    bırakın. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Tavuğu ilave edin ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Domates, sivri biber ve mantarı küçük doğrayıp ekleyin ve kavurun. Karabiber, pulbiber ve tuzunu ayarlayıp tavayı ocaktan alın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun.
    8 eşit parçaya bölüp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip tekrar kabarmasını bekleyin. Üzerlerine
    yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ekmekler soğuduktan sonra üzerlerinden kapak kesin. İçlerini boşaltıp tavuklu karışımla doldurun. Ekmek dolmalarını tekrar fırına verip 5 dakika tutun ve sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.