Tavuklu Ekmek Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ekmekler için toz mayayı ılık su, tuz ve şeker ile karıştırın. Unu ilave edip hamuru yoğurun ve mayalanmaya
    bırakın. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Tavuğu ilave edin ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Domates, sivri biber ve mantarı küçük doğrayıp ekleyin ve kavurun. Karabiber, pulbiber ve tuzunu ayarlayıp tavayı ocaktan alın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun.
    8 eşit parçaya bölüp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip tekrar kabarmasını bekleyin. Üzerlerine
    yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ekmekler soğuduktan sonra üzerlerinden kapak kesin. İçlerini boşaltıp tavuklu karışımla doldurun. Ekmek dolmalarını tekrar fırına verip 5 dakika tutun ve sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...