Tavuk Pane

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir kaseye 4 çorba kaşığı sıvıyağ, dövülmüş sarmısak, biberiye, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tavuk
    butlarını en az 1 saat bu sosta bekletin. Daha sonra bir kasede 2 adet yumurtayı çırpın. Tavuk butlarını sostan çıkarıp, önce yumurtaya, ardından pane harcına bulayarak kızgın sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkardığınız butları sebzeli makarna ile servis yapın. Sebzeli makarna için: Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Yapışmaz yüzeyli tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağda jülyen doğranmış kabağı ve biberi soteleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Yıkanıp, irice doğranmış ıspanak yapraklarını ilave edip, karıştırın.Makarnayı da ekleyip, hepsini harmanlayın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...