Tavuk Kapama

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tencereye kuşbaşı doğranmış tavukları, yağı, tuzu ve karabiberi alıp, iyice harmanlayın. Üzerine 4'e bölünmüş arpacık soğanları, küçük küp doğranmış domatesleri veya salçayı, sirkeyi, ince kıyılmış maydanozu, kimyon ve suyu ekleyip, tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Önce harlı ateşte, kaynamaya başlayınca da kısık ateşte, tencerenin kapağını açmadan 30 dakika pişirin. Suyu ile birlikte sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...