Tavuk Kapama

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tencereye kuşbaşı doğranmış tavukları, yağı, tuzu ve karabiberi alıp, iyice harmanlayın. Üzerine 4'e bölünmüş arpacık soğanları, küçük küp doğranmış domatesleri veya salçayı, sirkeyi, ince kıyılmış maydanozu, kimyon ve suyu ekleyip, tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Önce harlı ateşte, kaynamaya başlayınca da kısık ateşte, tencerenin kapağını açmadan 30 dakika pişirin. Suyu ile birlikte sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...