Tavuk Göğsü Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk göğüs etlerini yanlamasına ortadan, birer cep oluşturacak şekilde kesin. Marinat malzemelerini çukur bir kaba alıp karıştırın. Tavuk etlerini marinata yatırın. Etlerin içini ve dışını karışımla iyice ovun. Buzdolabında 24 saat dinlenmeye bırakın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Fındıkyağını bir tavaya alıp kızdırın. Mantarları yağda karıştırarak yumuşayıncaya kadar kavurun. İri çekilmiş fındıkları ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak tuzu ve tarhunu ekleyip tavayı ocaktan alın. Karışımı tavukların içine doldurun. Tavukların açık kalan kısımlarını kürdan ile tutturun. Tavukları yapışmaz yüzeyli tavada ya da ızgarada alt üst ederek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL