Tavuk Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAVUĞU temizleyip yıkayın. Ayrı bir yerde kıymayı kavurun. Pirinç, karabiber, yenibahar ve tuz ekleyin. Bir-iki kez karıştırıp ocaktan alın. Harcı tavuğun içine yarısı dolacak şekilde yerleştirin. Tavuğun açık kısmını dikip, tencereye yerleştirin. Salça ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirin. Tavuğu tencereden alıp, fırının ızgara programında kızarana kadar bekletin veya önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL