Tavuk Dolama
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kemiksiz tavuk göğüs etlerini et tokmağı ile inceltin. Patates ve havucu soyup küp küp doğrayın. Bezelyeyi de ekleyip haşlayın. Göğüs etlerini açıp haşlanmış sebzeleri içine paylaştırın. Dürüm şeklinde sarın. Etlerin açılmaması için kürdanla tutturun. Kürdanların üzerine biber ve domatesleri yerleştirin. Tavukları fırın tepsisine dizin. Salçayı 1 su bardağı su ile sulandırın. Salçalı suya karabiber ve köri ekleyip karıştırın ve tavukların üzerine gezdirin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL