Tahinli Tavuk Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SOS için tahin, hardal ve limon suyunu iyice çırpıp kenara alın. Tavuk etini tuz, karabiber ve kekik ile harmanlayıp 15 dakika dinlendirin. Bir parça tavuk etini düz bir zemine yayın. Üzerine 1 dilim pastırma ve 1 dilim kaşar peyniri koyun. Tavukların kenarlarına çırpılmış yumurta akı sürüp, rulo şeklinde sarın. Açılmaması için ip ile bağlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Antepfıstığı ve ayçekirdeği serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak tavuk sarmaların üzerlerine 1'er çorba kaşığı sos gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...