Susamlı Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SUSAMI, 2 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Soğuması için kenara alın. Taze soğanların yeşil saplarını incecik kıyın ve başka bir tencerede kalan zeytinyağı ile iyice kavurun. Doğranmış tavuk göğüslerini ekleyip pişirmeye devam edin. Unu eleyerek ilave edin. 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Son olarak süt, limon kabuğu, şeker ve susam ekleyin. Tuzu ilave edin ve kaynatın. Unun dibe çökmemesi için, arada bir karıştırın. Tavuk etleri piştiğinde ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL