Piliç Topkapı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sıvıyağı bir tencereye alıp dolmalık fıstıkları ekleyin ve kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğanı ilave edin. Soğanların rengi dönünce, yıkanmış pirinci ilave edin. Pirinç beyazlaşınca kuş üzümü, tarçın, yenibahar, karabiber ve tuzu ekleyin. Suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve ağır ateşte 20-25 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra dereotu ve naneyi pilava ekleyip karıştırın. Tavuk etlerini döverek inceltin ve ılınan pilavı etlerin içine koyarak rulo haline getirin. Sıvıyağ, tozbiber, karabiber ve tuzu karıştırıp tavukların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Kızarmış patates ve haşlanmış sebze eşliğinde servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL