Pekin Ördeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖRDEKLERİN butlarını ayrı, göğüslerini ayrı bir tavada kızartın. Tavada sıvıyağı kızdırıp, siyah pirinci ilave edin. Kavurup, basmati pirincini ekleyin. Üzerine tavuk suyunu katıp, tuz ve karabiber ile 10 dakika kaynatarak pilavı hazırlayın. Daha sonra mantarları aynı şekilde soteleyip, bokchoylar'ı ilave ederek tabağa alın. Ördekleri fırında da 10 dakika kızartın. Göğüs etini dilimleyin. Etleri tabağa paylaştırın. Portakal suyunu tavada 10 dakika kaynatıp, çektirin. Daha sonra ördeklerin yanında servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...