Patlıcan Kayığında Sebzeli Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARI yıkayıp, kuruladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Ortalarını bıçak yardımıyla yarın ve tuz serpin. Kıyılmış soğan ve sarmısağı zeytinyağı ile birlikte bir tavaya alıp, hafif kavurun. Kıyılmış kırmızı ve yeşil biberi ilave edip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavuk etini ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Tuz ve pulbiber serpip, tavayı ocaktan alın. Patlıcanların içine tavuklu harcı paylaştırın ve tepsiye yarım çay bardağı su ilave edip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL