Pastırma Sarılmış Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuğu ocakta ütüledikten sonra yıkayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağı parçaları koyun. Sarmısakları bütün olarak içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında arada bir kontrol ederek kızarana kadar pişirin. Üzerine pastırmaları sıralayın ve 10 dakika daha pişirin. Fırından alın ve servis tabağına yerleştirin. Üzerini defne yaprağı ve biberiye ile süsleyin. Domates sos için kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ve sarmısağı sıvıyağda soteleyin. Üzerine ince kıyılmış sivri biberi ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin. Tavukla birlikte sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...