Masala Baharatlı Tavuk Rosto

ZOR 6 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Temizleyip kemiklerini ayıkladığınız tavuk göğüslerini derin bir kaba alarak sıvıyağ, Masala baharatı vetuz ile iyice harmanlayın. Havuç, defne yaprağı, maydanoz kökü ve kerevizi yıkadıktan sonra kıyarak tavuk göğüslerine ilave edin. Daha sonra domates kurusunu, ince doğradığınız soğanı ve sarmısağı, tavuk kemiklerini de ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı fırın tepsisine alarak 180 derece fırında 25 dakika, tavuk göğüsleri nar gibi kızarana dek pişirin. Fırından çıkardığınız tavuk göğüslerini bir kaba, kalan sebzeli suyu başka bir kaba
    alın. Tavuk kemiklerini de bir daha kullanılmamak üzere kenara alın. Sebzeli suya tavuk veya et suyunu ekleyerek kısık ateşte 35-40 dakika kaynatın. Süzerek Masala sosta kullanılmak üzere bir kenara alın.

    Masala Baharatın Hazırlanışı: Tüm malzemeyi mikserde çekerej istediğiniz kıvamda kullanıma hazır hale getirin.

    Masala Sosun Hazırlanışı: tereyağını sos terecisine alarak eritin. Eridiğinde unu ilave ederek telle karıştırın.
    Pembeleşene dek kavurun. Masala baharatını salçayı,önceden kaynatıp süzdüğümüz ve sos için bir kenara ayırdığımız sos suyunu bir tutam tuzu ve soya sosunu una ekleyerek kaunatın.

    Tavuk Rostoyu Hazırlamak İçin: Fırınladığınız tavuk göğüsleri biraz soğuduğunda dilimleyin. Bebek mısır ve kuşkonmaz ile servis tabağına yerleştirin. Üzerine Masala sos ekleyerek servis yapın.


    AŞÇININ NOTU
    Hazırladığınız Masala baharatının miktarı bu yemek için fazladır, kalan baharatı dolapta saklayarak yemeklerde kullanabilirsiniz

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...