Kuru Kayısılı Hindi Güveç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mantarı küp şeklinde doğrayın, domatesleri ise ikiye kesin ve bir kaseye alın. Kase içerisine iri doğranmış kayısı, arpacık soğan, hindi eti, pul biber, kimyon, karabiber, tuz ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. 1 çorba kaşığı yağı güveçlere paylaştırın. İçlerine karışımı pay ettikten sonra kalan 1 çorba kaşığı yağı üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ara sıra kontrol ederek etler kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...