Kimyonlu Tavuk, Baharatlı Domates Kreması ile
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PİRZOLALARI 3 eşit parçaya bölün. Sarmısak ve zencefili küçücük doğrayın. Tavuğu bir gün boyunca taze zencefil ve sarmısak karışımında marine edin. Tavukları tavada iki tarafı da biraz kızarana kadar kızartın. Sonra kenarda beklemeye alın. 1 çorba kaşığı kakule, karanfil ve çubuk tarçını tavada karıştırarak kavurun. Daha sonra karabiber değirmeni ya da blendırdan geçirerek toz haline getirin. Bir tavada biraz yağı ısıtın. Toz kişniş, kimyon ve kırmızıbiberi ekleyin. 5 dakika kadar pişirin. Küp doğranmış soğan ve domatesleri baharatların olduğu tavaya aktarın ve renk alana dek pişirin. Domates salçası ekleyip 5 dakika daha pişirin. 5 su bardağı tavuk suyunu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Karışımı blendırdan geçirin ve içine 1 su bardağı krema ekleyin. Eğer sos çok koyu ise tavuk suyu ekleyerek açabilirsiniz. Tavukları sosun içine ilave edin ve sos içinde pişirin. Pirinç pilavı ve lavaş ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL