Kestaneli Pilavla Doldurulmuş Hindi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bütün hindiyi yıkayıp temizleyin. Limon suyu, tuz, karabiber ve yoğurdu karıştırıp hindinin üzerine sürün. Fırın
    poşetine yerleştirerek, 200 derece fırında iki buçuk saat pişirin. Pilav için, yıkayıp süzdüğünüz pirinci tereyağında sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tuz ve 5 bardak kaynar tavuk suyu ilave edin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin altını kapatıp, üzerini kağıt havluyla örterek demlenmeye bırakın. Daha sonra kestaneleri ilave edip, karıştırın. Pilavı hindiye doldurarak, haşlanmış brüksellahanası ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...