Kadayıflı Tavuk Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KADAYIFI elinizle didikleyin. Tavuk etlerini düz bir zemine serin ve üzerine tuz, karabiber serpin. Fesleğen ve ıspanak yaprağını etlerin üzerine pay edin. Daha sonra tavuk etlerini rulo şeklinde sarın. Kadayıftan bir miktar alın ve avucunuzun içinde düzleştirip, içine rulo yapılmış tavuk etini koyun. Bu kez kadayıfı ortasında tavuk rulosuyla birlikte sarın. Diğer tavuk rulolarını da aynı şekilde hazırlayın. Çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kızarmış kadayıflı tavuk sarmaları fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL