Izgara Sebzeli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğsünü ve sebzeleri ince uzun şeritler halinde doğrayın. Izgarada arkalı önlü kızartın ve bir kenara alın. Kibrit şeklinde kesilmiş patatesi yağda kızartın ve servis tabağına alın. Üzerine bir sıra tavuk göğsü onun da üzerine kabak, patlıcan, kırmızı biber ve havuç şeritlerini dizin. Tavuk ve sebzeler bitene kadar işleme devam edin. Sos için ince kıyılmış soğan ve sarmısağı 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tavuk ve sebzelerin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...