Hindili Bamya Bastı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1.BAMYALARIN başını külah şeklinde keserek temizleyin. Haşlamak için, su ve sirkeyi tencereye alarak kaynatın. Daha sonra bamyaları ekleyerek 2 dakika kaynatıp sudan çıkartın. Süzgece alarak buzlu soğuk su ile doldurduğunuz kapta birkaç saniye bekletip çıkarın.
    2.Tavaya veya geniş bir tencereye bamyaların baş kısımları dışa gelecek ve ortası açık kalacak şekilde daire biçiminde dizin.
    3.Hindi etini kuşbaşı doğrayın.
    4.Bir tencerede tereyağını kızdırarak eti pembeleşene dek kavurun. Kıydığınız soğanı ilave ederek soteleyin. Doğradığınız sivri biberi ve çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız domatesi ekleyerek birkaç dakika kavurun. Daha sonra ılık tavuk suyunu, tuzu ve yarım limonun suyunu ekleyin. Tencerenin ağzını kapatarak 20 dakika ağır ateşte pişirip ocaktan alın.
    5.Karışımın etli kısmını kevgirle süzdürerek bamyaların ortasındaki boşluk kısmına yerleştirin.
    6.Süzülen suyun bir kısmını kepçe ile yemeğin üzerine gezdirin. Üzerine yağlı kağıt ve porselen bir tabak kapatın. Daha sonra tencere veya tavanın kapağını kapatıp ara ara kontrol ederek 20-25 dakika pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.