Beğendili Piliç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PİLİCİ tutsuleyip yıkadıktan sonra 6 eşit parcaya ayırın. Soğanı piyazlık doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup cekirdeklerini temizledikten sonra tavla zarı buyukluğunde doğrayınğ Sivri biberleri halka halka doğrayın. Buyuk bir tavaya tereyağını alıp orta hararetli ateşte eritin. Pilic parcalarını altust ederek 3 dakika pişirin. Pilicleri tavadan alın. Aynı tavada soğan ve biberi 2 dakika kadar sık sık karıştırarak soteleyin. parcalarını altust ederek 3 dakika pişirinğ Pilicleri tavadan alınğ Aynı tavada soğan ve biberi 2 dakika kadar sık sık karıştırarak soteleyin. Domates, defne yaprağı, tuz, karabiber ve et suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Isıya dayanıklı kapaklı bir kaba kızarmıfl pilicleri yerlefltirin. Uzerine domatesli karışmı gezdirin. Kapağını ortun. Onceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin. Be.endi icin patlıcanları ocak uzerinde ya da fırında kozleyin. Kozlenmiş patlıcanları sapından keserek limon suyu ve tuz katılmış su dolu bir kaba alın. Patlıcanlar soğuduğunda bir bıcakla ş kabuklarını temizleyin. Patlıcanları bir kaba alıp tahta bir kaşıkla iyice ezin. Bir tencerede tereyağını eritin. Yağa unu ilave edip cırpma teliyle sık sık karıştırarak unu yağa yedirin. Sutu ekleyip karıştırarak 1 dakika kadar pişirin. Ezilmiş patlıcanları ekleyip karıştırın. Karışım koyulaşmaya başlayınca kaşar peyniri rendesini ekleyin. Birkac kere karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırın. Fırından cıkardı.ınız pilicleri beğendinin uzerine yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...