Bandırma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YufkalarDAN birini düz bir zemine yayıp, ortadan ikiye kesin. Rulo biçiminde sarın ve 5 cm genişliğinde kesin. Yufkaların hepsini bu şekilde hazırlayın. 5 su bardağı suya tuz ekleyerek tavuk göğsünü haşlayın. Tavuğu içinden alın. Kesilen yufkaları ocakta kaynayan tavuk suyuna batırın. Yağlanmış fırın tepsisine bir sıra yufka dizin. Tavuk etini didikleyin. Birazını yufkaların üzerine yayın. Bir miktar ceviz serpin. Eritilmiş tereyağı gezdirin. Üzerine tekrar kesilmiş yufkalardan koyun. Diğer malzemelerden yayın. Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En üste iki kepçe sıcak tavuk suyu gezdirin. Ceviz serperek, tereyağı gezdirin. Dilerseniz 5 dakika kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL