Baharatlı Ördek, Karamelize Elma, İncir ve Hurma Sos ile
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ÖRDEĞİ hazırlamak için portakalı sıkın. Üzerine sıvıyağ ve baharatları ekleyip karıştırın. Bu karışımı ördeğin üzerine sürün. Üzerini folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1.5 saat pişirin. Fırından çıkartıp soğutun. Ördeğin etlerini kemiklerinden ayırın. Ayrı bir yerde elmaların kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Şekeri küçük bir tencerede, kısık ateşte karamel haline getirin. Çok az sıcak su ilave edin. Elmaları tencereye atıp yumuşayana dek pişirin. Sosu hazırlamak için sebzeleri soyup doğrayın. Portakalı kabuğuyla birlikte dörde bölün. Bir tencere içinde yağı kızdırın. Sebze, portakal ve ördeğin kemiklerini tencereye alın. 10 dakika soteledikten sonra üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte 3 saat kaynatın. Daha sonra süzün. Elde ettiğiniz sosu kısık ateşte koyulaşana dek kaynatın. Son olarak içine çekirdeği alınmış ve doğranmış hurma ile kuru inciri ilave edin. Servis tabağının ortasına elmayı yerleştirin. Üzerine ördek etinden alın. Sos dökerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL