Ayam Lemak
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KÜP doğranmış tavuk parçalarını zencefile bulayın. Ayrı bir yerde soğan, limon otu, kırmızı biber ve sarmısağı birlikte blenderden geçirin. Sıvıyağı derin bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine soğanlı karışımı ekleyin. Tavuğu ilave edip kızartın. Hindistancevizi sütü ve fesleğeni ekleyin. Yapışmaz yüzeyli tavada, doğranmış kabak, havuç ve soya filizini soteleyip tavuklu karışıma ilave edin. Ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL