Antepfıstıklı Tarçınlı Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle marinatı hazırlayın. Bunun için bir kaba yumurta akını, karabiberi, limon suyunu, nişastayı, zeytinyağı ve tuzu koyup, çırpın. Ardından tavuk butlarını içine atıp, arada bir karıştırarak 2 saat marinatta bekletin. Bu arada tencereye yağı alın. İçine piyazlık doğranmış soğan ve fıstıkları ekleyip, 5 dakika soteleyin. Salçayı ilave edip, 2 dakika daha soteleyin. Havuçları yarım ay, sivri biberi ince uzun doğrayıp, tencereye ekleyin ve 5 dakika daha soteleyin. Ardından marinattaki tavuk butlarını da sebzelere ekleyip, 10 dakika daha ocakta tutarak tavukları pişirin (gerekirse su ekleyin). İnmesine yakın soya sosu, tarçın ve köri serpin. Tavuk butları yumuşayınca ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz veya dereotu ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL