Acem Tavuğu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaları tek tek çırparak, çok az yağ konulmuş yapışmaz yüzeyli tavaya döküp omlet yapın. Bu arada pirinci yıkayıp suyunu süzün. 1 çorba kaşığı tereyağında pirinci ve fıstığı hafifçe kavurup, üzerine suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte pilavı pişirin. Tavuk göğsünü de haşlayıp incecik didikleyin. İnce kıyılmış maydanozla birlikte tavuk etini pilava karıştırın. Karabiber ekleyin. Daha sonra her bir omleti düz tabağa serip, üzerlerine pilavı paylaştırın. Ters çevirip, bezelye ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...