Vişneli Turta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kıtır hamur:
    Tereyağını minik küpler halinde kesip buzlukta en az 20 dakika soğumaya bırakın.
    mutfak robotunun haznesine unu, tuzu ve şekeri koyun. Buz gibi olmuş tereyağı küplerini ekleyin ve kısa aralıklarla robotu çalıştırıp tereyağı küplerinin hepsi una bulanana kadar ve bezelye tanesi büyüklüğüne gelene kadar tekrarlayın. Hamurun bir araya gelmemesine özen gösterin. Bir kaba koyup kullanana kadar buzdolabında bekletin. Eğer mutfak robotunuz yoksa malzemeleri genişçe bir kaba alıp iki bıçak yardımıyla ya da elleriniz soğuksa tereyağı parçalarını karışıma yedirerek de aynı hamuru elde edebilirsiniz. Önemli olan tereyağı parçalarının erimemesi.
    Turta Hamurunun Yapılışı:
    Vişnelerin çekirdeklerini ayıklayıp bir kenara ayırın. Bir karıştırma kabında unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın.
    Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini iyice karışıp rengi açılana kadar, yaklaşık 5 dakika boyunca mikserle çırpın. yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından vanilya yı ekleyin. Mikserin hızını düşürüp unu ekleyin ve un parçacıkları tamamen kaybolana kadar son kez karıştırın.
    Bu hamuru yağladığınız kalıba döküp üstünü düzleyin. Üzerine vişneleri dizin, önceden hazırladığınız kıtır hamuru üzerine serpip (serptikten sonra bastırmayın)180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika Pembeleşinceye kadar pişirilir.(23*23 cm'lik 5 cm derinlikteki fırın kabında) Afiyet olsun :)

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...

Denemeden Geçmeyin