Elmalı Turta (Avusturya Mutfağından)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp, özleşene dek yoğurun. Bir saat buzdolabında bekletin. Pasta kreması için, sütü, kremayı, vanilyayı, tuz ve şekeri bir kapta, kısık ateş üzerinde ısıtın. Yumurtaları ve mısır ununu başka bir kapta çırptıktan sonra kaynamakta olan sütlü karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak, ekleyin. Karışım koyulaşana dek kısık ateşte pişirin. Hafifçe ılınana dek, ara sıra karıştırarak bir kenarda bekletin. Önceden hazırladığınız hamuru buzdolabından çıkarıp, oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin. Hamurun çok az bir parçasını ayırıp, kalanını 23 cm çapında ve yarım cm kalınlığında açın. 23 cm çapında ve 5 cm yüksekliğinde yuvarlak bir kalıba döşeyin. Küçük hamur parçasını da yarım cm kalınlığında açtıktan sonra 3 cm eninde şeritler kesin. Kalıbın kenarlarını bu şeritlerle kaplayın. Elmaların kabuğunu soyduktan sonra her birini 8 dilime ayırın. Hamurun üzerine dizin. Pasta kremasını elma dilimlerinin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kremanın üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Turtayı fırından çıkarıp, ızgara telinin üzerine koyup, ılınmasını bekleyin. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL