Çikolatalı tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tart yapılışı: Yumurta, şeker ve tereyağ mikserle iyice çırpılır. Daha sonra un,kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.Tezgahta az yoğrulup streclenip 30 dk buzdolabında bekletin. yarım cm kalınlığında açılıp tart kalıbına yerleştirin.Çatalla delikler açın kabarmasın. 180 derecede fırında yarı pişirin ve soğutun. Bir kenarda beklesin bu arada kremayı hazırlayalım.
    Krema yapılışı: Krema kaynatılır. Çikolata ve tereyağ eklenir. Soğutuktan sonra yumurtalar ilave edilip çırpma teliyle karıştırın. Yarı pişmiş tartın üzerine kremayı dökün 150 derecede 15 dk daha pişirin.Sogutuktan sonra hazırladığımız çikolatalı ganajı üzerine döküp donması için buzdolabına kaldıralım.İsterseniz beyaz çikolata ile üzerine dekor yapabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...

Denemeden Geçmeyin