Çikolatalı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Büyük bir kabın içine un, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin. Yağ ve sütü ortasına koyup elinizle karıştırıp, yumuşatın. Üzerine yumurtaları kırın. Pudra şekerini de ekleyip, yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Sonrasında yarım cm incelikte açıp, elinizle yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Kreması için, bir tencereye toz şeker, yumurta, un, kakao ve vanilyayı koyup karıştırın. Üzerine sütü yedirerek ekleyin ve pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirip, yağı ve çikolatayı ekleyin. Hazırlanan bu kremayı tartın üzerine dökerek yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 20-25 dakika soğutarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.