Pirinçli Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Harç için pirinci tereyağında kavurun. Su, süt ve tuz ilave edin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Dinlendirmek için kenara alın. Hamur için tüm hamur malzemesini karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru yarım cm kalınlığında açıp, su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin. Tartölet kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin. Hamuru, tartölet kalıplarından çıkarıp, ortalarına pirinçli karışımı pay edin. Sos için tüm sos malzemesini, krema kıvamı alana dek karıştırın. Krema sıkacağına doldurup, pirinçli karışımın üzerine sıkın. Ilık servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...