Narlı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, tuz ve tereyağını hafifçe yoğurun. Ekmek kırıntısı görünümü almaya başladığında soğuk suyu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerine bir bez örterek 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru düz bir zeminde hafifçe unlayarak ve merdane yardımıyla açın. Yağladığınız 20-22 cm çapındaki tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Hamurun üzerine yağlı kağıt yerleştirin ve 170 derecede 15 dakika pembeleşene dek pişirin. Pişen hamuru çıkartın ve soğumasını bekleyin. Paket muhallebiyi bir kaseye boşaltın. Üzerine soğuk sütü ilave ederek önce yavaş sonra hızlı şekilde 3 dakika çırpın. Muhallebiyi pişen tart hamurunun içine yayın. Üzerini nar ve arzuya göre çilekle süsleyin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.